HPL open / bovenliggende vloergoot

Bij het maken van een juiste keuze voor een vloersysteem is het van essentieel belang om goed te kijken naar de gewenste flexibiliteit voor een ruimte. Door te werken met een open vloergootsysteem, is het achteraf mogelijk om de vloergoot volledig te openen. Dit biedt zowel voordelen voor eigen panden als huurderspanden.

Flexibel voor nu én in de toekomst

Het HPL open vloergootsysteem is verkrijgbaar voor iedere toepassing, van kleine renovaties tot en met grote nieuwbouwprojecten. Door de logische opbouw van het systeem, is de installatie zeer eenvoudig en snel te voltooiien, waardoor tijds- en kostenbesparing mogelijk zijn. Door de realisatie van dit open systeem is de eigenaar van ruimte flexibel voor nu en in de toekomst (indien kamerbreed tapijt toegepast wordt, is het raadzaam de vloergootstroken in te snijden).

Speciale afmetingen

Staat de gewenste maat open vloergoot niet tussen de standaard artikelen? Alle tussenliggende maten zijn leverbaar bij HPL. Op deze maatwerkproducten wordt geen extra toeslag berekend, dus schroom niet om een vloergoot op maat aan te vragen. Door eigen productie kan dit doorgaans op korte termijn geleverd worden.

Bekijk alle artikelen

Bekijk direct de brochure van het HPL open vloergootsysteem


Scheidingsschoten 230V/data

De stroom- en datakabels in de open vloergoot dienen niet door elkaar te liggen. Hiermee voorkom je overspraak en storingen tussen beide type kabels. Om dit op een nette manier te doen, wordt doorgaans een scheidingsschot toegepast. Deze opstaande rand beschikt over een gladde bovenzijde, waardoor dit ook een veilige oplossing is voor de gebruiker. De montage is zeer eenvoudig door de klemlippen die in de open vloergoten zijn opgenomen. Het scheidingsschot is optioneel toepasbaar, maar wel degelijk sterk aan te raden.

Bekijk de scheidingsschoten

Stel-/montagebeugels

Per vloergootlengte van 2500 millimeter adviseren we om tenminste twee montagebeugels te gebruiken. De eerste montagebeugels wordt toegepast voor koppeling van de vloergoten, de andere dient in het midden van de goot geplaatst te worden ter ondersteuning. Door middel van stokbouten met twee moeren kunnen de montagebeugels in juiste hoogte ingesteld worden. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van stokbouten tot maximaal M10.

Bekijk de montagebeugels

Aftak-/hoekstukken

Deze aftakstukken zijn universeel toepasbaar voor het maken van hoeken en aftakkingen. Het aftakstuk beschikt over een afgeronde zetting, waardoor bekabeling op een veilige manier de hoek om kan gaan. Voor het maken van een hoek worden is dit artikel te gebruiken in combinatie met een eindstuk. De gootromp kan doorsteken in de ruimte, aangezien dit later niet meer zichtbaar zal zijn. Specifieke hoekstukken zijn op aanvraag leverbaar, indien gewenst.

Bekijk de aftak-/hoekstukken

HPL vloerdoos Compact

Deze vloerdoos is speciaal ontwikkeld voor stevige montage in een stalen vloergootdeksel. Vanaf de bovenzijde zijn de vier stelklemmen omhoog te draaien, waardoor deze volledig vast komt te zitten. Naast de eenvoudige en stevige montage blinkt deze vloerdoos uit in compactheid. Al vanaf 3 centimeter inbouwhoogte is deze te plaatsen. Een eigenschap die van essentieel belang is in situaties waarin weinig vloerdiepte beschikbaar is.

Bekijk de vloerdoos Compact
Ja, ik wil graag meer informatie!