First Rotterdam

Tegenover het nieuwe Centraal Station van Rotterdam, is FIRST Rotterdam in ontwikkeling met een totaal vloeroppervlak van 54.000m2. Dit gebouw markeert de entree naar de binnenstad. De 130 meter hoge toren wordt het nieuwe onderdeel van de Rotterdamse Skyline. Het gebouw is onderdeel van de herontwikkeling van het Weenapoint. Naast dit nieuwbouwproject, wordt bijvoorbeeld ook de bestaande toren ingrijpend gerenoveerd.

De bouw is in handen van Bouwcombinatie FIRST, bestaande uit Boele & Van Eesteren en Wessels Zeist. De opdracht hiervoor is verstrekt door FIRST Rotterdam cv. De installatiewerkzaamheden zijn in handen van Installatie Combinatie FIRST, bestaande uit Klimaatservice Holland BV en Van den Pol Elektrotechniek.

Als onderdeel van het Camouflage-systeem van PBS Holland levert HPL bijna 1600 vloerdozen, volledig naar wens van de opdrachtgever.

Opdrachtgever: FIRST Rotterdam cv (MAB Development http://www.mab.com, Maarsen Groep http://www.maarsengroep.nl)

Eindgebruikers: Robeco en NautaDutilh

Aannemer: Bouwcombinatie FIRST (Boele & Van Eesteren http://www.boele.nl, VolkerWessels http://www.volkerwessels.com)

Architect: de Architekten Cie http://www.cie.nl

Adviesbureau: DWA http://www.dwa.nl

Installateur: Installatie Combinatie FIRST (Klimaatservice Holland BV http://www.klimaatservice.nl, Van den Pol Elektrotechniek http://www.vandenpol.com)

Locatie: Rotterdam

Startdatum: eind 2012

Oplevering: eind 2015