HPL in Stedenbouw

Wij zijn verschenen in editie 776 van Stedenbouw, doordat wij deel hebben mogen uitmaken bij de bouw van het project Stadswinkel Tilburg. Voor dit project hebben wij de vloergoten mogen verzorgen. Dit project is van Stadskantoor naar Stadswinkel omgetoverd. Het gaat dus om een renovatie en niet om een nieuwbouw. Voor dit project hebben wij maar liefst 1.650 meter aan vloergoten geleverd. Hieronder lees je het artikel van Stedenbouw.

HPL is gespecialiseerd in aansluittechniek, waaronder de open en verzonken vloergootsystemen die geleverd worden aan BINX Smartility. Dit is de hoofdaannemer bij de Stadswinkel, die de materialen monteert. In het vloergootsysteem worden de stroom- datakabels geplaatst die afgemonteerd worden op vloerdozen. Deze vloerdozen zorgen er vervolgens voor dat de eindgebruiker beschikt over stroom en data op de werkplek.

Dat het een renovatie betreft, maakt het project extra bijzonder, vertelt Gerwin Hulsen, commercieel manager bij HPL. “Daarbij is het vooraf altijd afwachten of theorie en praktijk kloppen. Of oude gebouwtekeningen overeenkomen met de werkelijkheid. Hier bleken bepaalde gootdieptes minder te zijn dan vooraf gepland. Daar hebben we op ingespeeld door ze op maat te maken. We produceren alles zelf en voor ons was het een kleine aanpassing om de hoogte van de vloergoten te veranderen. Doordat wij zelf engineeren en produceren, is HPL erg flexibel.”

Behalve het leveren van de producten, denkt HPL ook graag mee met de opdrachtgever. Ook bij dit project werd er al meegedacht vanaf de adviesfase, vertelt Hulsen. “We hebben goed ingespeeld op veranderingen die gevraagd werden. We zijn al vanaf december 2019 bij dit project betrokken. Het is een prettige samenwerking met BINX. We hadden al verschillende projecten samen uitgevoerd, maar nog niet van deze omvang. BINX verzorgt de bouwkundige én installatietechnische kant en dat werkt erg prettig.”