HPL vloerdozen in combinatie met een gevlinderde betonvloer

In de wereld van vloerinstallaties komt regelmatig de vraag naar voren of onze vloerdozen ingestort kunnen worden in een gevlinderde betonnen vloer. Installateurs streven ernaar vloerdozen naadloos te integreren in verschillende vloertypen, waarbij de combinatie met gevlinderd beton regelmatig voorkomt. Bij HPL krijgen we dan ook steeds vaker vragen of onze vloerdozen geschikt zijn voor deze toepassing en hoe dan het meest optimale resultaat behaald kan worden. Daar geven we graag antwoord op!

Werkwijze
We raden de volgende werkwijze aan voor een optimale uitvoering:

1. Begin het storten met de meegeleverde metalen stortkap, waardoor het beton zich boven het 'MIN' niveau bevindt. De aanduiding 'MAX' storthoogte geeft aan tot welk niveau de meegeleverde schroeven gebruikt kunnen worden.

2. Verwijder vervolgens de stortkap en vervang deze door een houten plaat die net onder het vloerniveau ligt, zodat er overheen gevlinderd kan worden. Het is belangrijk op te merken dat de houten plaat niet meegeleverd wordt, maar indien nodig apart verkrijgbaar zijn. De interne stelschroeven kunnen gebruikt worden om de houten plaat op de juiste hoogte af te stellen. Deze houten plaatjes zijn essentieel om te voorkomen dat er vuil in de vloerdozen terechtkomt tijdens het vlinderen.

3. Na het vlinderen raden we aan om de houten afdekplaatjes zo snel mogelijk te verwijderen en de metalen kappen weer terug te plaatsen. Deze metalen kappen beschermen de rand van de sparing tijdens het verdere bouwproces.

4. Nadat de RVS deksels zijn geplaatst, is het aan te bevelen om de rand af te kitten om te voorkomen dat deze later gaat brokkelen, dit is uitsluitend nodig bij een deksel zonder tapijtrand (T15ZR of T25ZR deksel).

Conclusie

We willen benadrukken dat een optimaal resultaat alleen haalbaar is wanneer alle stappen worden gevolgd.

  • De metalen kap speelt een cruciale rol in het creëren van een strakke en rechte sparing. Hierbij krimpt het beton mooi los, waardoor de plaat eenvoudig zonder schade aan de vloer kan worden verwijderd.
  • De houten plaat vervult een belangrijke rol bij het afdekken van de vloerdozen, waardoor deze beschermd zijn tegen indringend vuil.
  • Het volgen van deze stappen garandeert niet alleen een optimaal resultaat, maar zorgt ook voor duurzame en goed functionerende vloerdozen gedurende het gehele bouwproces.

Kortom, toepassing van de HPL vloerdozen in een gevlinderde betonvloer is zeker mogelijk. Wel vergt dit extra aandacht van de bouwende partijen. Wij als fabrikant denken hier graag in mee. Een optimaal resultaat is ook voor ons van groot belang!

Indien er vragen zijn met betrekking tot bovenstaande uitleg of is een extra houten afdekplaat nodig? Neem contact op met HPL via 0492-745133 of verkoop@hplsystems.nl.