HPL werkt mee aan het project Crossover Amsterdam

Aan de Kop Zuidas van Amsterdam, tussen de RAI en de A10, is Crossover voortgebracht. Dit multifunctionele pand biedt een mix van wonen, werken en voorzieningen.
Crossover is voorzien van 2023 meter open vloergoot van HPL. Het pand Terrace Tower ligt tegen Crossover aan en heeft 2 jaar geleden
 een gelijke hoeveelheid verzonken vloergoot laten aanbrengen.

Flexibel systeem
Bij de start van het project Crossover sprak Blom Elektrotechniek een duidelijke voorkeur uit voor het HPL open vloergootsysteem, waarmee ze een solide fundering legden voor een elektrische installatie die zowel flexibel als eigentijds is.

Na een zorgvuldige evaluatie van diverse opties heeft het projectteam definitief gekozen voor het HPL open vloergootsysteem V400x70, in combinatie met de Compact 55mm vloerdoos.
De Compact 55mm is volledig samengesteld en specifiek ontworpen voor dunne vloeren van staalplaat. Hiermee is dit product perfect geschikt voor plaatsing in open vloergoten en in de Easyboxen voor zowel open als verzonken vloergoot.
Deze weloverwogen keuze is het resultaat van grondig onderzoek naar technische specificaties, duurzaamheid en functionaliteit.

Aan het begin van het project waren de huurders nog niet bekend, waardoor er is besloten om een flexibel systeem te implementeren. Initieel is alleen de 230V geïnstalleerd: de databekabeling bij de huurders wordt later vastgesteld, afhankelijk van de voorkeur voor wifi of vaste bekabeling.

Optimale samenwerking
Het project werd geleid door projectleider Steef Vader, bijgestaan door uitvoerder Matthew Deken. De samenwerking verliep buitengewoon soepel en er werd uitstekend contact gehouden tussen Blom Elektrotechniek en HPL. Een opvallend aspect is dat Blom de montage van de vloergoot volledig zelf heeft uitgevoerd, zonder enige hulp van externe montagepartners.
Dit bevestigt dat er een efficiënte en professionele aanpak is gevolgd gedurende het gehele project.

Als adviseur, engineer en uitvoerder wordt Blom Elektrotechniek beschouwd als de voorkeurspartner voor veel bouwondernemeningen. Het bedrijf staat bekend om zijn degelijkheid, betrouwbaarheid en professionaliteit. Blom anticipeert op de wensen en eisen van deze ondernemingen en beschouwt investeren in kennis en samenwerking als een voortdurend proces.

Matthew Deken, uitvoerder Blom Elektrotechniek: “We zorgen dat het ‘samen’ werkt.”

Betrokken partijen

Opdrachtgever: AM en Equity Estate

Aannemer: BAM Wonen

Architecten: Team V architectuur

Installatie-advies: Valstar Simonis

E-installateur: Blom Elektrotechniek