NoMA House Amsterdam

In het hart van de Zuidas in Amsterdam wordt NoMA House gebouwd. Een prominente locatie verdient een gebouw met klasse, wat zeker het geval gaat zijn. Dit compleet nieuwe kantoorpand bevindt zich in het nieuwe centrumgebied wat zich de komende jaren snel zal gaan vullen met kantoren, hotels, appartementengebouwen en voorzieningen.

Het gebouw beschikt over een omvang van 14000 vierkante meter, verdeeld over 11 verdiepingen. Door de omvang is het voor de ontwikkelaars een belangrijk punt om er een energie-efficiënt en flexibel pand van te maken. Hierbij is er tevens rekening mee gehouden dat ook in de toekomst eenvoudig nieuwe concepten toegepast kunnen worden binnen het gebouw.

Speciaal aan het pand wordt de transparantie van de architectuur, het gebruik van verfijnde materialen en de buitenruimten waarover het gaat beschikken. Zo wordt een binnentuin in het hart van het gebouw gecreëerd en wordt ook op het dak een spectaculair terras gerealiseerd. NoMA House wordt een echte eye-catcher.

HPL leverde voor dit project bijna 700 aangepaste Basic 50mm vloerdozen. Ten opzichte van de standaard vloerdoos is het inbouw chassisdeel voor voeding vervangen door een voedingskabel met 3-polige steker. Hierbij is gebruik gemaakt van de Wieland GST18® connectoren. De logistiek voor dit project is in handen van elektrogroothandel Rexel Nederland BV. De vloerdozen zijn inmiddels uitgeleverd aan het distributiecentrum van Rexel, van waaruit de uitlevering naar de projectlocatie in delen zal plaatsvinden.

Opdrachtgever: Maarsen Groep (www.maarsengroep.nl) en Beheer Brouwershoff (www.beheerbrouwershoff.nl)

Aannemer: Dura Vermeer (www.duravermeer.nl)

Architect: Dam & Partners, naar ontwerp van Diederik Dam (www.damenpartners.nl)

Adviesbureau installatie: DWA (www.dwa.nl)

E-Installateur: Van den Pol Elektrotechniek (www.vandenpol.com)

Elektrogroothandel: Rexel Nederland (www.rexel.nl)

Verhoogde vloeren: PBS Holland (www.pbsholland.nl)

Locatie: Amsterdam

Verwachte oplevering: Eind 2017