Stadhuis Den Helder: Oude glans in een nieuw jasje

Binnen het renovatieproject van het stadhuis van Den Helder stond het behouden van de historische waarde centraal. Na een intensieve periode van renovatie voorziet het de stad Den Helder van een eigentijds en efficiënt gemeentelijk centrum. Deze broodnodige renovatie was van cruciaal belang om de panden Willemsoord 66 en 72 in lijn te brengen met moderne normen voor functionaliteit, duurzaamheid en toegankelijkheid, terwijl tegelijkertijd de historische en architecturale kenmerken zorgvuldig zijn behouden.

Vloerdozen voor twee unieke gebouwen

Er zijn binnen dit project twee gebouwen grondig gerenoveerd, namelijk: gebouw 66 en gebouw 72. Voor deze gebouwen hebben we standaard vloerdozen maar ook op maat gemaakte vloerdozen mogen leveren, een opdracht waar we trots op zijn. Gebouw 66, dat dateert uit 1826 en ooit dienstdeed als mastenloods en mastenmakerij, bracht unieke uitdagingen met zich mee. In nauwe samenwerking met elektrotechnisch installateur Unica hebben we maatwerkoplossingen ontwikkeld die passen bij het historische karakter van dit pand.

Innovatie en toegankelijkheid

De renovatie heeft zicht gericht op het vergroten van de toegankelijkheid van het stadhuis voor alle inwoners. Dit omvat de installatie van moderne liften en hellingbanen, waardoor het gebouw voor iedereen gemakkelijk te bereiken is. Daarnaast worden technologische verbeteringen doorgevoerd om efficiënter bestuur mogelijk te maken en de dienstverlening aan de gemeenschap te verbeteren.

Historie van gebouw 66

Tijdens het projectbezoek heeft HPL ook aandacht gekregen voor de historische waarde van de panden. Zo is gebouw 66, gebouwd rond 1826, lange tijd in gebruik geweest als mastenloods en mastenmakerij. Dit pand heeft unieke elementen die bewaard zijn gebleven. Bijvoorbeeld het dak van de huidige trouwzaal, dat tijdens bombardementen ernstig beschadigd raakte en met de toen beschikbare middelen is hersteld. Deze historische elementen zijn behouden gebleven en kunnen nog steeds bewonderd worden in het vernieuwde stadhuis van Den Helder. Een bezoek aan deze bijzondere locatie is dan ook een aanrader voor iedereen!

Gebouw 66: stadhuis, trouwzaal, openbaar toegankelijk

Gebouw 72: Kantoor