HPL vloercontactdozen toegepast bij transformatie De Nieuwe Maaskant

In de zomer van 2020 verhuisde VORM Bouw naar de Schiehaven in Rotterdam. Het bedrijf was al sinds de jaren ’60 gevestigd in Papendrecht, maar beschikt over Rotterdamse roots. Toen het monumentale kantoorpand ‘De Nieuwe Maaskant’ beschikbaar kwam, was de keuze snel gemaakt. Tot en met de zomer van 2020 is hard gewerkt om dit monumentale pand volledig klaar te maken voor de toekomst.

Nauwe samenwerking met Croon Wolter & Dros

Tijdens de complete transformatie van het pand, was Croon Wolter & Dros uit Rotterdam verantwoordelijk voor het elektrotechnische ontwerp met bijbehorende installatie. Een klus met uitdaging en de nodige tijdsdruk, waarop HPL optimaal ingespeeld heeft door hen zoveel mogelijk te ontzorgen. Binnen het project is gekozen voor de HPL vloerdoos instort 50mm én de HPL Powerbox vloerdoos, beiden voorzien van een RVS dekselset. Een prettige samenwerking tussen fabrikant en installateur.

Een monumentaal pand met historie, klaar voor de toekomst

Het pand ‘De Maaskant’ is gebouwd in 1958 en is ontworpen door de Rotterdamse architect Huig Maaskant. Het poortgebouw aan de Schiehaven in Rotterdam omvat 3.000m2 vloeroppervlak en kreeg in 2004, na een ingrijpende verbouwing, de naam ‘De Nieuwe Maaskant’.

Unieke verdiepingsvloer

Op 16 juni 2020 vond een uniek moment plaats. Op die dag plaatste VORM Bouw een 700 ton zware verdiepingsvloer bovenop het monumentale pand. Deze verdieping, bestaande uit glas en staal, werd vanuit de Eemhaven over de Maas naar de Schiehaven gebracht. Een zeer secure klus, waarbij de grootste kraan van Europa, de verdieping naar zijn plek heeft gebracht.

Circulair bouwen

Bij de herontwikkeling van De Nieuwe Maaskant was circulair bouwen een belangrijke voorwaarde. Zo is de vierde verdieping volledig remontabel en is het geheel getransformeerd naar een groen en gasloos kantoorpand.